The Virtuale Revolution

THE VIRTUALE REVOLUTION

jjk

De Brit Aleks Krotoski heeft een documentaire gemaakt samen met beroemde internetpersonen zoals: Lee Siegel, Jimmy Wales, Andrew Keen, Arianna Huffington, Sir tim Berners Lee en Stephen Fry en nog vele anderen.

kjjj

Deze documentaire ‘The Virtuale Revolution’ gaat over het World Wide Web. Als je vroeger internet had was het abnormaal de dag van vandaag is het van zelf sprekend, world wide web is de dag van vandaag  beter dan nooit te voor. Het internet heeft een grote impact op het dagelijks leven van de mens van vandaag. Het world wide web is het slimste brein van heel de wereld. Je kan het vergelijken met een machtig koninkrijk dat heerst over de hele wereld.

 fgrgdr

20 jaar geleden was het web ontstaan in de Amerikaanse stad San Francisco.

Sir Tim Berners-Lee is samen met zijn toenmalig manager, de Belg Robert Cailliau

ererezze de enker ebedn grondlegger van het World Wide Web. Iets daarna werd The Well uitgevonden en daardoor zijn de geliefde sites onder de jongeren uitgevonden zoal Facebook, Twitter, Instagram, en vele anderen. ook de e-mail is uitgevonden in 1965. Ook één van deze websites was Ushahidi (getuige in swahili) was gemaakt om het geweld in Kenia op kaart te zetten.

Het web vandaag telt al reeds 2 biljoen mensen over de hele wereld. Alleen wikipedia telt al zo’n 65 miljoen gebruikers. Er hebben al 90 miljoen mensen google+, waarvan er maar liefst 54 miljoen dagelijks actief zijn op het web. Over de hele wereld betalen ongeveer 1 biljoen mensen via het web per week.

download (1)

ook een zeer bekende site onder ons (jong en oud) YouTube. Dit is een site waar je zelf viedeo’s kunt uploaden . Het eerste filmpje op deze site is gepost in 2005.

download

Een van de grootste marktleiders op de hele wereld is Apple. Het is opgericht door Steve Jobs en meden oprichter Steve Wozniak die hun bedrijf opgericht hebben op 3 januari 1977. Hun bedrijf is nu gevestigd in Cupertino Californië. 

Het dagelijks leven zonder internet zou de dag van vandaag heel anders er uit zien. Mensen kunnen in deze tijd niet zonder. Je doet veel dingen op internet zonder dat je het weet stel dat we geen internet hadden. Dan zouden we nu in de bibliotheek dingen opzoeken bv: je hebt een taak voor bio, je moet iets over het perifere zenuwstelsel zoeken waar ga je zoeken en hoe? Met het web is het veel makkelijker met 1 druk op de muisklik en je hebt je antwoordt.

Bron: BBC documentaire ‘The virtuale revolution’

Plaats een reactie